Gekleurd glas

Geplaatst op: 05-12-2012

Glas is een creatief product. Er kan dus eenvoudig worden geëxperimenteerd met verschillende kleuren glas. Gekleurd glas kan op twee manieren worden gemaakt. De eerste manier is neutraal glas zodanig bewerken dat het gekleurd glas wordt. Er bestaat bijvoorbeeld een speciale glasverf waarmee glas een mooi kleurtje krijgt. Het is ook mogelijk om tussen twee glasplaten een speciale gekleurde folie te plaatsen.

Kleurstoffen toevoegen aan uw glas

Het is ook mogelijk om tijdens het maken van het glas een stof toe te voegen die ervoor zorgt dat u gekleurd glas krijgt. Bij het productieproces worden dan een kleurstof toegevoegd. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld groen, rood en blauw glas te maken voor bepaalde toepassingen. Deze methode zorgt voor een volledig doorzichtig en egaal resultaat in tegenstelling tot de folie- en verfmethode. Die twee laatstgenoemden geven geen garantie voor een egaal en doorzichtig stuk  glas.

Waar wordt gekleurd glas voor gebruikt?

Één van de bekendste toepassingen van gekleurd glas is toch wel glas-in-lood. Hierbij wordt een raamwerk gemaakt van loden strips. Deze strips worden aan elkaar gelast en het raamwerk wordt opgevuld met op maat gesneden stukken gekleurd glas. Het wordt ook gebruikt op luxe jachten. De railing van zulke jachten wordt vaak gemaakt van grote panelen gebogen en gekleurd glas. Verder wordt gekleurd glas gebruikt om wijnflessen van te maken en om tafelbladen van te vervaardigen. Verder worden eenrichtingsspiegels gemaakt van gekleurd glas. Een eenrichtingsspiegel is een soort ruit waar maar van één kant doorheen gekeken kan worden. De andere kant is een spiegel.

Glas deuren

Een glazen deur is een item in uw huis dat een kamer meteen een andere uitstraling geeft. Een deur  gemaakt u meer

Glazen deuren

Glazen buitendeuren vindt u vooral terug bij winkelpanden. Deze wordt vaak gebruikt als buitendeur. Dit heeft meer meer

Glasbeslag

Glas is een erg populair materiaal dat mensen graag in hun huis terugzien. Veel mensen zijn erg gecharmeerd door g meer