Inbraakwerend glas

Geplaatst op: 05-12-2012

Het is niet echt voor de hand liggend, maar glas kan prima dienen als inbraakwerend middel. Er is in ieder geval één ding erg belangrijk: dubbel glas is géén inbraakwerend glas. Het is natuurlijk wel lastiger om door dubbele laag glas te slaan dan door een enkel glas, maar het is nog steeds prima mogelijk. Glas is pas inbraakwerend nadat er een bepaald component  is toegevoegd aan het glas. Dat component is een soort folie.

Folie maakt glas sterk

Wanneer er een speciale soort folie wordt toegevoegd aan het glas, dan wordt dit inbraakwerend glas. Een folie is een dunne kunststof folie van ongeveer 0,4mm dik. Deze folie is doorzichtig en erg stevig. Wanneer deze tussen twee glasplaten wordt gelegd, wordt deze door een hoge temperatuur en hoge druk als het ware 'vastgelijmd' tussen de glasplaten. Het uiteindelijke product is inbraakwerend glas dat bestaat uit twee glasplaten bestaat met één of meerdere folies ertussen.

Hoeveelheid folies en dikte van glasplaten

De mate waarin glas inbraakwerend is wordt bepaald door de dikte van de glasplaten en de hoeveelheid folies die ertussen zitten. Er zijn veel opties. Zo bestaat er bijvoorbeeld een inbraakwerend glas dat bestaat uit twee glasplaten van 5mm en daartussen twee folies. Deze wordt aangeduid met 5.5.2. Bij een 4.4.3. inbraakwerend glas betekent dit dat de ruit bestaat uit twee glasplaten van 4mm en drie folies. Het is gemakkelijk voor te stellen dat een 10.10.5. ruit, bestaande uit twee glasplaten van 10mm dikte en daartussen 5 folies, veel beter bestand is tegen inbraak dan een 5.5.2. ruit.

Glas kunst

Glas is een kunstzinnig materiaal met vele mogelijkheden. Door dat glas in diverse vormen geblazen kan worden, kan meer

Glazen deuren

Glazen buitendeuren vindt u vooral terug bij winkelpanden. Deze wordt vaak gebruikt als buitendeur. Dit heeft meer meer

Glas design

Glas is een ontzettend veelzijdig materiaal. Er kunnen veel verschillende items van worden vervaardigd. In huis ko meer