Gekleurd glas

Geplaatst op: 05-12-2012

Glas is een creatief product. Er kan dus eenvoudig worden geëxperimenteerd met verschillende kleuren glas. Gekleurd glas kan op twee manieren worden gemaakt. De eerste manier is neutraal glas zodanig bewerken dat het gekleurd glas wordt. Er bestaat bijvoorbeeld een speciale glasverf waarmee glas een mooi kleurtje krijgt. Het is ook mogelijk om tussen twee glasplaten een speciale gekleurde folie te plaatsen.

Kleurstoffen toevoegen aan uw glas

Het is ook mogelijk om tijdens het maken van het glas een stof toe te voegen die ervoor zorgt dat u gekleurd glas krijgt. Bij het productieproces worden dan een kleurstof toegevoegd. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld groen, rood en blauw glas te maken voor bepaalde toepassingen. Deze methode zorgt voor een volledig doorzichtig en egaal resultaat in tegenstelling tot de folie- en verfmethode. Die twee laatstgenoemden geven geen garantie voor een egaal en doorzichtig stuk  glas.

Waar wordt gekleurd glas voor gebruikt?

Één van de bekendste toepassingen van gekleurd glas is toch wel glas-in-lood. Hierbij wordt een raamwerk gemaakt van loden strips. Deze strips worden aan elkaar gelast en het raamwerk wordt opgevuld met op maat gesneden stukken gekleurd glas. Het wordt ook gebruikt op luxe jachten. De railing van zulke jachten wordt vaak gemaakt van grote panelen gebogen en gekleurd glas. Verder wordt gekleurd glas gebruikt om wijnflessen van te maken en om tafelbladen van te vervaardigen. Verder worden eenrichtingsspiegels gemaakt van gekleurd glas. Een eenrichtingsspiegel is een soort ruit waar maar van één kant doorheen gekeken kan worden. De andere kant is een spiegel.

Glazen balustrade

Glazen balustrades komen tegenwoordig steeds vaker terug in zowel het interieur als het exterieur. Grote kantoorge meer

Glas kunst

Glas is een kunstzinnig materiaal met vele mogelijkheden. Door dat glas in diverse vormen geblazen kan worden, kan meer

Isolatie glas

Ongeïsoleerde ramen zijn niet erg energiezuinig. Veel warmte gaat verloren door zulke ramen, en veel kou komt meer