Glas in lood

Geplaatst op: 05-12-2012

Iedereen is wel bekend met glas in lood. Het wordt erg veel gebruikt in kerken en oude herenhuizen. Eigenlijk bestaat een glas in lood raam uit een loden constructie die in een gewenste vorm wordt gelast. Vervolgens wordt deze loodconstructie opgevuld met stukken glas die in de juiste vorm zijn gesneden. In de meest simpele vorm wordt er gebruik gemaakt van gewoon blank glas, maar een glas in lood constructie leent zich erg goed voor creatieve varianten. U kunt bijvoorbeeld denken aan kunstzinnig uitgevoerde loodconstructies met mooie afbeeldingen, ingevuld met verschillende kleuren glas.

Glas waterdicht door een laagje kit

Glas in lood kan ook waterdicht worden gemaakt. Door een laagje kit tussen de stukken glas en de loodlijst wordt water niet doorgelaten. Glas in lood is dus prima geschikt om te gebruiken als raam in een gebouw. Toch is er één nadeel: glas in lood is een vrij zwakke constructie. Grote loodlijsten worden om die reden opgedeeld in kleinere vlakken die dan in een groot raamwerk worden geplaatst. Zo wordt de stevigheid nog enigszins vergroot.

Glas in lood in dubbele beglazing

Doordat de constructie doorgaans erg zwak is, is het belangrijk om te bedenken of u een glas in lood raam in uw gebouw wilt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een glas in lood raam tussen isolerend glas te plaatsen. Er zijn veel bedrijven die dit doen. Zo wordt de elegantie gecombineerd met het comfort en de sterkte van isolerend glas. Op deze manier kunt u een glas en lood raam zonder problemen gebruiken als buitenraam. Wilt u meer informatie over Glas in lood, neem eens een kijkje op Glas-in-lood.pro.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas behoort tot de sterkste glassoorten die er bestaan. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas meer

Glas design

Glas is een ontzettend veelzijdig materiaal. Er kunnen veel verschillende items van worden vervaardigd. In huis ko meer

Glas kunst

Glas is een kunstzinnig materiaal met vele mogelijkheden. Door dat glas in diverse vormen geblazen kan worden, kan meer