Glas kunst

Geplaatst op: 05-12-2012

Glas is een kunstzinnig materiaal met vele mogelijkheden. Door dat glas in diverse vormen geblazen kan worden, kan de kunstenaar zijn creativiteit volledig de vrije loop laten gaan. Glas kunst is mooi om neer te zetten of op te hangen. Dit zal de aanblik van een kamer meteen veranderen. Door de verfijnde eigenschappen van een glaskunst, krijgt een kastje waar een dergelijk kunstwerk opstaat meteen een geraffineerde indruk. Een simpel kastje wordt een waar art piece wanneer het is versierd met een glas kunst.

Diverse soorten glas kunst

Er zijn veel verschillende soorten items die van glas gemaakt kunnen worden. Één van de meest voorkomende glaskunstwerken is de vaas. Een vaas kan op zichzelf al prachtig zijn, maar wanneer deze van een speciale soort of speciale kleur glas gemaakt is, dan krijgt deze een nóg specialere status. Wanneer deze vaas ook nog eens gevuld is met bloemen, dan is het item helemaal compleet. Verder is een schaal ook erg mooi. Een prachtige glazen schaal van gebrandschilderd glas kan een robuuste houten tafel helemaal doen opleven. Vul deze met enkele stuks fruit, echt of nep, en u heeft een mooi centerpiece voor op de tafel.

Staanders met kunstzinnige waarde

Behalve vazen en schalen, bestaan er ook gewone staanders. Dit zijn kleine kunstwerkjes die geen enkele andere waarde hebben buiten hun kunstzinnige waarde. Het zijn mooie glaskunstwerken die een simpel meubelstuk in een handomdraai transformeren naar een stijlvol meubelstuk dat meteen de aandacht trekt. Deze staanders hebben vaak vrij vaak een simpele vorm zoals cirkelvormig of vierkant. Soms kiest de kunstenaar ervoor om creatiever te werk te gaan en dieren als inspiratie te gebruiken. Vooral vissen zijn populair in de glaskunst.   Glaskunst is een meerwaarde voor uw interieur | Glas kunst

 

Glazen deuren

Glazen buitendeuren vindt u vooral terug bij winkelpanden. Deze wordt vaak gebruikt als buitendeur. Dit heeft meer meer

Glas in lood

Iedereen is wel bekend met glas in lood. Het wordt erg veel gebruikt in kerken en oude herenhuizen. Eigenlijk best meer

Driedubbel glas

Tegenwoordig komen er jaarlijks innovatieve oplossingen op het gebied van glas op de markt. Het glas wordt elke ke meer