Glasplaten

Geplaatst op: 05-12-2012

Bent u op zoek naar een item van glas voor in uw huis, bijvoorbeeld een raam of tafelblad, dan begint dit allemaal bij een glasplaat. Een glasplaat is niets anders dan het basisproduct waaruit andere producten worden vervaardigd. Glas bestaat voornamelijk uit zand. Verder bevat het kalk en soda. Dit wordt verhit tot ongeveer 2300 graden Celcius en dan smelt dit alles tot een vloeibare, glasachtige massa. Dit is vloeibaar glas. Vervolgens stolt dit tot een mooie glasplaat.

diverse slijpmethodes worden toegepast

Een glasplaat kan vervolgens worden getransformeerd tot bijvoorbeeld een tafelblad. Dit doet men door de plaat te slijpen. Er zijn verschillende slijpmethodes. Zo kunt u glas platen laten afscherpen. Dit betekent dat de vlakke zijden en de scherpe randen worden geslepen en gepolijst. Dit is de goedkoopste manier van slijpen. Het wordt meestal puur uit veiligheidsoverwegingen gedaan.

Plat poly slijpen

Wanneer u een mooi tafelblad wil, dan kan er beter worden gekozen voor plat poly slijpen. Deze techniek wordt gebruikt op glasplaten die een mooie en onscherpe rand moeten hebben. Spiegels en tafelbladen worden op deze manier vervaardigd. Plat poly slijpen betekent dat de scherpe randjes van de plaat onder een hoek tegen de slijpschijf wordt gehouden. Dit geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat de scherpe randjes van de glasplaten zijn verdwenen.

Facetslijpen voor glazen tafelbladen

Wanneer u een glas plaat laat facetslijpen, wordt de bovenkant in feite schuin afgeslepen. Hierdoor loopt de plaat aan de rand schuin af. Dit ziet u vooral terugkomen bij glazen tafelbladen. U kunt kiezen voor een brede facetrand, maar ook voor een smalle facetrand. De brede facetrand is vanzelfsprekend zichtbaarder dan een smalle facetrand.

Glazen deuren

Glazen buitendeuren vindt u vooral terug bij winkelpanden. Deze wordt vaak gebruikt als buitendeur. Dit heeft meer meer

Gekleurd glas

Glas is een creatief product. Er kan dus eenvoudig worden geëxperimenteerd met verschillende kleuren glas. Ge meer

Glas op maat

Glas is een delicaat product en daarom is het onverstandig om glas zelf in een andere afmeting te snijden. Het geb meer