Glasbeslag

Geplaatst op: 05-12-2012

Glas is een erg populair materiaal dat mensen graag in hun huis terugzien. Veel mensen zijn erg gecharmeerd door glas. Het geeft een huis namelijk een moderne en strakke uitstraling en vaak is een glazen item, bijvoorbeeld een deur, ook nog eens erg praktisch. Glas is een delicaat product. Het is stevig maar tegelijkertijd ook breekbaar en fragiel. Dit is de reden dat glas speciale accessoires nodig heeft zodat het wordt getransformeerd tot een mooi en bruikbaar product. Dit noemt men glasbeslag.

Glasbeslag om glasproducten stevig te maken

Zonder speciale accessoires is een glazen ruit niet bruikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een glazen deur. Glazen deuren zijn erg geraffineerd en worden steeds vaker gebruikt in interieurs. Een glazen deur is pas compleet wanneer deze is uitgerust met een deurklink of handvat, scharnieren  en eventueel een slot. Omdat glas een delicaat product is, heeft een glazen deur speciale accessoires nodig. Normale deurklinken en scharnieren zullen niet op een glazen deur bevestigd kunnen worden.

Verschillende spiegelaccessoires voor optimaal gebruik

Een spiegel is pas compleet wanneer deze wordt opgehangen met een speciaal montage systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de spiegel stevig wordt bevestigd aan de wand, zonder dat de mooiheid van het product verdwijnt. Verder kunt u een spiegel ook upgraden met spiegelverwarming. Dit is erg handig omdat uw badkamerspiegel dan niet meer beslaat. Een laatste spiegelaccessoire is spiegelverlichting, zodat u ook in donkere ruimtes een spiegel kunt hangen en gebruiken. 

Schuifdeuren van glas in uw woning
 

Glazen Schuifdeuren of schuifpuien worden vaak gebruikt om een serre of aanbouw te verbinden met de rest van het huis. Ook worden glazen schuifdeuren vaak als tuindeur gebruikt. Dit is erg praktisch omdat u eenvoudig van binnen naar buiten kunt kijken. Een glasplaat veranderd pas in een schuifdeur wanneer deze wordt bevestigd in een schuifdeurrail. Deze rail is een absoluut noodzakelijk accessoire. Ook dient er een handvat of klink bevestigd te worden.
 
Zoals u ziet zijn er accessoires nodig om van een glasplaat een bruikbaar item te maken. Gelukkig zijn er veel bedrijven die glasbeslag leveren bij hun glasplaten.

Glas deuren

Een glazen deur is een item in uw huis dat een kamer meteen een andere uitstraling geeft. Een deur  gemaakt u meer

Glas design

Glas is een ontzettend veelzijdig materiaal. Er kunnen veel verschillende items van worden vervaardigd. In huis ko meer

Inbraakwerend glas

Het is niet echt voor de hand liggend, maar glas kan prima dienen als inbraakwerend middel. Er is in ieder geval & meer