Inbraakwerend glas

Geplaatst op: 05-12-2012

Het is niet echt voor de hand liggend, maar glas kan prima dienen als inbraakwerend middel. Er is in ieder geval één ding erg belangrijk: dubbel glas is géén inbraakwerend glas. Het is natuurlijk wel lastiger om door dubbele laag glas te slaan dan door een enkel glas, maar het is nog steeds prima mogelijk. Glas is pas inbraakwerend nadat er een bepaald component  is toegevoegd aan het glas. Dat component is een soort folie.

Folie maakt glas sterk

Wanneer er een speciale soort folie wordt toegevoegd aan het glas, dan wordt dit inbraakwerend glas. Een folie is een dunne kunststof folie van ongeveer 0,4mm dik. Deze folie is doorzichtig en erg stevig. Wanneer deze tussen twee glasplaten wordt gelegd, wordt deze door een hoge temperatuur en hoge druk als het ware 'vastgelijmd' tussen de glasplaten. Het uiteindelijke product is inbraakwerend glas dat bestaat uit twee glasplaten bestaat met één of meerdere folies ertussen.

Hoeveelheid folies en dikte van glasplaten

De mate waarin glas inbraakwerend is wordt bepaald door de dikte van de glasplaten en de hoeveelheid folies die ertussen zitten. Er zijn veel opties. Zo bestaat er bijvoorbeeld een inbraakwerend glas dat bestaat uit twee glasplaten van 5mm en daartussen twee folies. Deze wordt aangeduid met 5.5.2. Bij een 4.4.3. inbraakwerend glas betekent dit dat de ruit bestaat uit twee glasplaten van 4mm en drie folies. Het is gemakkelijk voor te stellen dat een 10.10.5. ruit, bestaande uit twee glasplaten van 10mm dikte en daartussen 5 folies, veel beter bestand is tegen inbraak dan een 5.5.2. ruit.

Glas op maat

Glas is een delicaat product en daarom is het onverstandig om glas zelf in een andere afmeting te snijden. Het geb meer

Glasbeslag

Glas is een erg populair materiaal dat mensen graag in hun huis terugzien. Veel mensen zijn erg gecharmeerd door g meer

Glas deuren

Een glazen deur is een item in uw huis dat een kamer meteen een andere uitstraling geeft. Een deur  gemaakt u meer