Isolatie glas

Geplaatst op: 05-12-2012

Ongeïsoleerde ramen zijn niet erg energiezuinig. Veel warmte gaat verloren door zulke ramen, en veel kou komt erdoor naar binnen. Deze kou 'valt' naar beneden en het resultaat is dat u een tocht voelt wanneer u naast een raam zit. Door goed isolatieglas te gebruiken voor uw ramen, zult u op termijn geld besparen en u zult er lekker warm bij zitten in de winter.

Dubbel glas met gas

Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste houdt een dubbel  glas de warmte beter binnen dan een enkele laag glas. Een andere reden is dat er zich tussen de twee lagen glas een speciaal edelgas bevindt. Dit zware gas, meestal Argon of Krypton, isoleert een stuk beter dan lucht. Wanneer de warmte binnen uw huis wordt gehouden, hoeft u dus minder te stoken en dit zal de stookkosten drastisch verlagen. Zeker op de lange termijn heeft dubbel glas of isolerend glas veel financiële voordelen.

Metaaloxide reflecteert warmte

Tegenwoordig wordt er nog een extra stap in het proces geïmplementeerd. Er wordt namelijk metaaloxide in de spouw van een van de ruiten aangebracht. Het nut hiervan is dat de warmte wordt terug gereflecteerd richting de woning. Dit zorgt ervoor dat er meer warmte in de woning blijft en zal dus resulteren in lagere stookkosten. Al met al is het een kleine investering, maar het is zeker nuttig om isolatieglas te kopen in plaats van ramen van enkel glas. Tegenwoordig zijn de extra kosten voor isolatieglas namelijk niet echt meer een reden om het niet te doen.

Glas op maat

Glas is een delicaat product en daarom is het onverstandig om glas zelf in een andere afmeting te snijden. Het geb meer

Float glas

Enkel glas is een doorzichtig blank glas dat op verschillende manieren vervaardigd wordt. Zo bestaat er bijvoorbee meer

Glas design

Glas is een ontzettend veelzijdig materiaal. Er kunnen veel verschillende items van worden vervaardigd. In huis ko meer