Glazen balustrade

Geplaatst op: 05-12-2012

Glazen balustrades komen tegenwoordig steeds vaker terug in zowel het interieur als het exterieur. Grote kantoorgebouwen worden vaak ´aangekleed´ met mooie glazen balustrades. Deze railingen zijn natuurlijk erg praktisch: het voorkomt dat iemand van grote hoogte naar beneden valt en het wordt vaak gebruikt als extra houvast op een trap in plaats van een gebruikelijke trapleuning. Behalve het praktische aspect is er ook nog het esthetische effect. Het ziet namelijk erg strak, modern en mooi uit om een glazen balustrade in huis te hebben.

Omranden van balkons

Niet alleen in het interieur worden glazen balustrades gebruikt, ook buitenshuis kom u dit glazen item veelvuldig tegen. Veel flatgebouwen omranden hun balkons met glazen balustrades. Hierdoor krijgt het gebouw een luchtigere uitstraling. Voor zulke toepassingen worden twee verschillende soorten glas gebruikt.

Welk glas wordt gebruikt?

Afhankelijk van de afmetingen van de glasplaat en de wijze van bevestiging wordt er gehard glas gebruikt voor de glazen balustrade. Wanneer er een constructie om het glas heen zit dan is deze constructie ook meteen verantwoordelijk voor de veiligheid. In dit geval kan er gebruik worden gemaakt van gelaagd glas. Tussen twee lagen glas zit dan een soort folie die het glas bij elkaar houdt als dit mocht breken. Zo vallen er geen scherven naar beneden. Wanneer het glas de daadwerkelijke constructie is, dan is het erg belangrijk dat het glas stevig is. Daarom wordt gebruik gemaakt van een combinatie van gehard en gelaagd glas. Gehard glas en de laag folie vormen de glazen balustrade.

Glas kunst

Glas is een kunstzinnig materiaal met vele mogelijkheden. Door dat glas in diverse vormen geblazen kan worden, kan meer

Gekleurd glas

Glas is een creatief product. Er kan dus eenvoudig worden geëxperimenteerd met verschillende kleuren glas. Ge meer

Glasplaten

Bent u op zoek naar een item van glas voor in uw huis, bijvoorbeeld een raam of tafelblad, dan begint dit allemaal meer